Umíte rozdávat lásku?

Milí čtenáři,
v dnešním článku vám přináším trochu hudební inspirace. Nevím, jak to máte vy, ale pro mě hudba znamená opravdu hodně. Můžu u ní nejen odpočívat, ale také hodně přemýšlet. Právě proto jsem se rozhodla, že bych mohla články v této rubrice pojmout trochu netradičně, a ke každému z nich nakonec přidat nějakou otázku pro zamyšlení. Pokud máte po ruce sešit, můžete si svoje myšlenky k dané otázce zapisovat. Toto "cvičení" vám pomůže pochopit vlastní myšlenky a jednání, zlepší vám den nebo vám naopak ukáže, na čem byste měli v životě víc pracovat, abyste se cítili lepší a šťastnější. Doufám, že se vám tato forma článků bude líbit a najdete zde nějakou inspiraci. Pojďme si poslechnout píseň God bless the child...

Láska je na světě nejdůležitější a tato píseň mi o tom vždy připomíná. Pojí se mi s okamžikem, kdy jsem poprvé pochopila, jak mocná láska dokáže být. Bůh má pro nás plán a díky lásce dokáže měnit naše srdce!! Nebojme se mu důvěřovat! Stojí to za to !!!


Hallelujah, hallelujah
God bless the child who suffers
Hallelujah, hallelujah
God bless the young without mothers
Hallelujah, hallelujah
Let every man help his brother
Hallelujah, hallelujah
Let us all love one another
Hallelujah, hallelujah
Make all our hearts blind to color
Hallelujah, hallelujah
God bless the child who suffers

But with hope and faith
We must understand
All God's children need is love
And us to hold their little hands

Všechny Boží děti potřebují lásku! Každý toužíme být milován. Zkusme dát kousek sebe svému okolí. Láska je jako rostlina. Pokud o ni nebudeme pečovat, uvadne. Opravdová láska je Boží dar. Jsme to my, kdo můžeme něco změnit. Jenom se nesmíme pořád bát. Svět může být krásnější, lidé mohou být šťastnější! Stačí udělat ten první krok! Milujme se, protože láska je základ...a pokud základ není pevný, celá konstrukce se rozpadne...Buďme proto nástrojem v rukách Božích a rozdávejme štěstí a lásku! Stojí to za to. Někdy stačí jenom úsměv, abychom někomu zlepšili den a věřte mi, že každé i to nejmenší gesto se vám několikanásobně vrátí!

Zamyšlení pro dnešek: Komu jsem dnes zlepšil/a den? Jak?

Pokud chcete být šťastní nejlepší způsob jak toho dosáhnout je rozdávat štěstí lidem okolo sebe. Pokud chcete dostávat lásku, musíte se naučit ji dávat. Proto se teď zamyslete nad tím, co jste dnes udělali pro druhého člověka. Můžou to být úplné drobnosti, stačí, že víte, že někomu udělaly radost.
Popřemýšlejte, co jste od rána dělali, a zkuste si toho vypsat co nejvíc. Je toho hodně? Pokud ano, určitě můžete být na sebe pyšní. Rozdali jste lásku a štěstí tolika lidem! Blahopřeji, teď určitě máte lepší náladu, protože vidíte, že ten den měl smysl! Pokud vás však napadá jen málo dobrých skutků, které jste dnes udělali, zamyslete se, kde jste nevyužili příležitosti. Kde jste mohli něco udělat, ale neudělali? Podívejte se na maličkosti. Mohli jste umýt nádobí, nakoupit, vynést smetí, ale nechtělo se vám, takže to musel/a udělat otec/mamka/manžel/manželka/ sourozenec...? Mohli jste otevřít dveře stařence běžící na tramvaj, ale neudělali jste to, protože jste sami měli zpoždění, ale nechtěli jste ať "zdržuje"? Dělali jste si kafe a nezeptali se nikoho zda by si taky nedal? To všechno jsou maličkosti, které někomu mohly zlepšit den. Každý den máme tisíce příležitosti jak někomu vyjádřit lásku, stačí chtít. Už víte co uděláte zítra?


Mohlo by vás zaujmout:





2 komentáře:

  1. Anie... Jak to děláš!? V tomhle jsi dobrá, takhle mi dáváš světlo a pokaždé přineseš jiný úhel zamyšlení...
    asi bych se nad sebou měla zamyslet... spoustu času věnuju nepodstatným věcem a na ty podstatné se nedostává.
    Děkuju za krásný článek :)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím :) Ale jsem ráda, že se mi to daří. Psát pro lidi jako ty, je opravdu velká radost!

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!